Ramen Heads

Wat begon als een snelle, eenvoudige en vooral voedzame soep voor de hongerige bevolking in het naoorlogse Japan, is inmiddels uitgegroeid tot een ware cultus. Devote fans, ramen heads, reizen stad en land af op zoek naar de ultieme ramen: wie maakt de beste tonkotsu, shio of miso ramen? Tomita Osamu is al drie jaar achter elkaar uitgeroepen tot de beste ramenchef van Japan. Uitgebreid komen zijn ingrediënten en werkwijze in beeld. Geheimen heeft hij niet, obsessief is hij wel: altijd op zoek naar de beste gedroogde sardines of de lekkerste varkenskop voor zijn bouillon. Ook andere chefs komen aan bod, zoals Fukuja, bij wie de tijd stil heeft gestaan, en Ichifuku, bekend van haar beroemde miso ramen.

Japan| 2017 | 93 minuten| Japans gesproken| Nederlands ondertiteld | Cultura & Cha House | € 17,50 met lunch

Zondag 21 oktober, 11.00 uur

Na vertoning van de film begeven we ons naar het Edese Cha House, de Chef van dit Aziatische toprestaurant heeft een heerlijke Ramen-lunch bereid. De lunch zit bij de filmprijs in, drankjes reken je zelf af bij Cha House.